UFC betting: Din ultimata guide

UFC betting

Att satsa på UFC betting har blivit mycket populärt under de senaste åren, och det finns nu fler möjligheter än någonsin att göra det framgångsrikt och lönsamt. I den här artikeln kommer vi att gå igenom allt du behöver veta om hur du kan förbättra dina chanser att vinna när du satsar på UFC.

Denna artikel handlar om betting & casino. Du måste vara 18+ år gammal för att delta i vadslagning och spel om odds. Spela ansvarsfullt och satsa inte mer pengar än du kan förlora.

Vad är UFC?

UFC står för Ultimate Fighting Championship och är världens största och mest framstående organisation för mixed martial arts (MMA).

MMA är en kampsport som kombinerar olika kampstilar och tekniker, inklusive brottning, boxning, kickboxning, brasiliansk jiu-jitsu och många fler.

Skillnaden är alltså att UFC är en liga, medans MMA är en kombinerad kampsportstyp.

Hur man satsar på UFC

När det gäller UFC betting, finns det flera olika typer av satsningar som du kan göra. De tre vanligaste satsningarna är:

 1. Odds att vinna – Detta är den mest grundläggande typen av satsning, där du helt enkelt satsar på vilken fighter som kommer att vinna matchen. Oddsen för varje fighter bestäms av oddsmakare, som tar hänsyn till faktorer som form, tidigare prestationer och matchhistorik.
 2. Antal rundor – Denna typ av satsning handlar om att gissa hur många ronder en match kommer att pågå. Oddsmakarna kommer att sätta en över/under-gräns för antalet ronder, och du kan satsa på om matchen kommer att sluta över eller under den gränsen.
 3. Metod för seger – Om du vill vara mer specifik med dina satsningar kan du välja att satsa på hur en fighter kommer att vinna matchen. Detta kan innebära att satsa på en seger genom knockout/TKO/DQ, submission eller beslut.

MMA bettingstrategi och tips

För att förbättra dina chanser att vinna när du satsar på UFC betting, bör du överväga följande strategier och tips:

 1. Utforma stilar – MMA innebär en blandning av olika kampstilar, så det är viktigt att undersöka hur två fighters stilar matchar upp mot varandra. Ta hänsyn till faktorer som stående slagfärdighet, brottning och jiu-jitsu, samt hur en fighters stil kan ge dem en fördel över sin motståndare.
 2. Rekord och MMA-matematik – En fighters rekord är viktigt att titta på, men det är också viktigt att gräva djupare in i deras tidigare matcher och resultat. Tänk på kvaliteten på motståndet och hur fighter A och fighter B har presterat mot gemensamma motståndare. MMA-matematik, dvs. att jämföra hur två fighters har presterat mot gemensamma motståndare, kan vara missvisande och bör inte vara det enda kriteriet för att bedöma en match.
 3. Ringrost, skador och KOs – Skador kan ha stor inverkan på en fighters prestation, så det är viktigt att ta hänsyn till hur en skada kan påverka en fighter i ringen. Försök att få så mycket information som möjligt om en fighters träningsläger och deras återhämtning från skador. Ta även hänsyn till om en fighter har haft en lång paus mellan matcher, och hur detta kan påverka deras prestation.
 4. Vikt och räckvidd – MMA har flera viktklasser, och fighters kan gå upp och ner i vikt beroende på framgång och konkurrens. Var uppmärksam på fighters som har problem med att klara vikten, och hur deras vikt kan påverka deras prestation i ringen. Räckvidd, eller längden på en fighters arm, är en annan viktig faktor att överväga. En fighter med längre räckvidd kan ha en fördel när det gäller att landa slag utan att utsätta sig för motståndarens attacker.

De bästa UFC betting-sidorna

Eftersom UFC betting har blivit så populärt, finns det nu många sportböcker och betting-sidor som erbjuder odds på UFC och MMA. Några av de bästa UFC betting-sidorna är:

 • Bet365 – Bet365 är en av de största och mest välkända betting-sidorna i världen och erbjuder ett brett utbud av UFC och MMA-marknader. De har också en användarvänlig webbplats och mobilapp, samt live-streaming av vissa UFC-evenemang.
 • Unibet – Unibet är en annan populär betting-sida som erbjuder UFC och MMA betting. De har ett stort utbud av marknader, inklusive förhands- och livebetting, samt bra odds och kampanjer för nya och befintliga kunder.
 • Betsson – Betsson är en svensk betting-sida som erbjuder UFC och MMA betting för svenska spelare. De har ett brett utbud av marknader och odds, samt en användarvänlig webbplats och mobilapp.
 • William Hill – William Hill är en av de äldsta och mest respekterade betting-sidorna i världen, och de erbjuder ett stort utbud av UFC och MMA betting-marknader. De har också en bra mobilapp och live-streaming av vissa UFC-evenemang.

För att få ut det mesta av din UFC betting-upplevelse är det viktigt att hitta en betting-sida som passar dina behov och preferenser. Se till att jämföra odds, marknader och kampanjer mellan olika betting-sidor för att hitta den bästa platsen för dig att satsa på UFC och MMA.

Missa inte

Om författaren