Boxning Klara Svensson: En Tv-Stjärnas Framgångar Inom Boxning

Du måste vara 18+ för att spela, och gör det ansvarsfullt. Besök stödlinjen eller spelpaus.

Klara Svensson, född 1987 i Höllviken, är en före detta svensk professionell boxare som har gjort betydande inverkan både i boxningsvärlden och på tv. Med flera titlar och medaljer i sin karriär, har Svensson etablerat sig som en av Sveriges mest framstående boxare. Denna artikel kommer att utforska hennes karriär och framgångar, med fokus på hennes framträdanden på tv och hennes betydelse för boxningssporten.

Tidiga livet och amatörkarriären

Klara Svensson började sin boxningskarriär som amatör vid 14 års ålder och gick med i Höllvikens Boxningsklubb. Hon vann flera svenska mästerskap mellan 2005-2006 och 2008-2010. Dessutom tog hon hem en bronsmedalj i Europamästerskapen 2006 och en silvermedalj i Världsmästerskapen samma år. Hon fortsatte att imponera på de internationella arenorna med en silvermedalj i Europamästerskapen 2007 och bronsmedaljer i Världsmästerskapen 2008 och 2010. Efter 105 amatörmatcher, gjorde Svensson sin professionella debut den 11 juni 2011.

Professionell boxningskarriär

Klara Svensson flyttade till Hamburg, Tyskland, där hon tränade med EC Boxpromotion efter sin professionella debut. Hon vann flera titlar, inklusive WBFI Super Lightweight-titeln 2012, WIBF Super Lightweight-titeln 2012, WBC Super Lightweight Silver-titeln 2013, WBC Super Lightweight-titeln 2014 och WBC Welterweight-titeln 2016. Svensson hade totalt 20 professionella matcher, med 18 vinster (90%), 2 förluster och inga oavgjorda. Av hennes 18 vinster, uppnåddes 6 genom knockout eller teknisk knockout (KO/TKO).

Efter 10 raka vinster och två år i Tyskland, blev Svensson kontaktad av Team Sauerland, ett av världens ledande boxningsteam. Hon flyttade då till Köpenhamn, Danmark, och fick Joey Gamache som sin nya tränare.

Påverkan på TV

Klara Svensson har också gjort sig känd på tv, specifikt genom sin medverkan i reality-tv-program som “Superstars” och “Farmen VIP”. I “Superstars” slutade hon på en femteplats och vann grenar som parallellstänger och vattenpolo. Dock led hon av en allvarlig ögonskada under programmets gång.

Svenssons framträdanden på tv har bidragit till att öka hennes popularitet och offentliga bild. Trots att hon har stött på utmaningar och kontroverser under sin tv-karriär, har hon fortsatt att visa upp sin atletiska förmåga och konkurrenskraft.

Rivaliteter och personligt liv

En av Klara Svenssons mest kända rivaliteter är med boxaren Cecilia Braekhus. Svensson har uttryckt en önskan om en returmatch med Braekhus. Hon har också haft en välkänd rivalitet med Mikaela Laurén, men det verkar som att konflikten mellan dem har lagt sig.

Svensson är i ett förhållande med Freddy Persson och de har en dotter tillsammans, Agnes, född i juli 2020. Hon har kritiserats för att ha tränat under sin graviditet, men hon betonar vikten av att lyssna på sin kropp och att ta beslut i samråd med sin barnmorska.

Pension och framtiden

Klara Svensson pensionerade sig från professionell boxning 2019 och har sedan dess ägnat sig åt andra strävanden. Hon deltar nu i tv-programmet Mästarnas Mästare 2023 och arbetar även som föreläsare. Trots att hon har dragit sig tillbaka från boxningen, fortsätter Svensson att göra avtryck i sporten och inspirera framtida generationer av kvinnliga boxare.

Slutsats

Klara Svensson har haft en framgångsrik karriär inom både boxning och tv. Hon har bidragit till sporten genom att vinna flera titlar och medaljer och har haft en betydande inverkan på representationen av kvinnor inom boxning. Hennes fortsatta relevans och potentiella framtida strävanden visar att “boxning Klara Svensson tv” är mer än bara en före detta proffsboxare – hon är en förebild och inspiration för kommande generationer.

Vanliga frågor och svar

Här är några vanliga frågor och svar om boxning och Klara Svensson på TV.

Vilka titlar har Klara Svensson vunnit i sin boxningskarriär?

Klara Svensson har vunnit flera titlar, inklusive WBFI Super Lightweight-titeln 2012, WIBF Super Lightweight-titeln 2012, WBC Super Lightweight Silver-titeln 2013, WBC Super Lightweight-titeln 2014 och WBC Welterweight-titeln 2016.

Vilka medaljer har Klara Svensson vunnit i amatörboxning?

Klara Svensson har vunnit flera medaljer i amatörboxning, inklusive en bronsmedalj i Europamästerskapen 2006 och en silvermedalj i Världsmästerskapen 2006. Hon vann också silver i Europamästerskapen 2007 och brons i Världsmästerskapen 2008 och 2010.

När debuterade Klara Svensson som professionell boxare?

Klara Svensson gjorde sin professionella debut den 11 juni 2011.

Hur många professionella matcher har Klara Svensson spelat?

Klara Svensson spelade totalt 20 professionella matcher, med 18 vinster, 2 förluster och inga oavgjorda. Av hennes 18 vinster vann hon 6 genom knockout eller teknisk knockout (KO/TKO).

När gick Klara Svensson i pension från professionell boxning?

Klara Svensson gick i pension från professionell boxning år 2019.

Missa inte

Om författaren