Eddie Hall vs Hafthor Bjornsson: Svensk Tid, Datum, Stream & Vinnare

Eddie Hall vs Hafthor Bjornsson Svensk Tid
Du måste vara 18+ för att spela, och gör det ansvarsfullt. Besök stödlinjen eller spelpaus.

Eddie Hall mot Hafþór Björnsson, även känd som “Historiens tyngsta boxningsmatch”, var en boxningsmatch mellan strongmännen Eddie Hall och Hafþór Björnsson som ägde rum den 19:e mars 2022. Båda har vunnit strongmantävlingen “Världens Starkaste Man” ägd av IMG Worldwide.

Matchen skulle ursprungligen ha ägt rum den 18:e september 2021 på VyStar Veterans Memorial Arena i Jacksonville, Florida, men Hall skadade sig och matchen blev uppskjuten till 19 Mars 2022 (02:00 Svensk tid)

Bakgrund

Matchen mellan Eddie Hall och Hafþór Björnsson annonserades i november 2020 och det var en av de mest efterlängtade och uppmärksammade boxningsmatcherna i historien. Båda männen gick in i matchen med en imponerande meritlista inom styrkesport.

Eddie hall

Eddie Hall har vunnit “Världens Starkaste Man” 2017 och har vunnit “UK’s Strongest Man” och “Britain’s Strongest Man” flera gånger.

Eddie Hall är en av de mest framstående strongman-atleterna i världen och har vunnit flera tävlingar genom åren. Hans styrkeprestationer är imponerande och han är känd för att ha satt världsrekord i marklyftning på 500 kg.

Hafthor Björnsson (Hafþór Júlíus Björnsson)

Hafþór (Hafthor) Björnsson har vunnit “Världens Starkaste Man” 2018 och har placerat sig bland de tre främsta i tävlingen varje år sedan 2012.

Han är också “Världens Ultimate Strongman” 2018, 3 gånger i rad Arnold Strongman Classic mästare, 5 gånger Europas Starkaste Man, 8 gånger Strongman Champions League mästare, 9 gånger Giants Live mästare och 15 gånger Islands Starkaste Man och Starkaste Man på Island mästare.

Laddad match från båda hållen

Inför en boxningsmatch mellan Eddie Hall och Halfthor Björnsson verkade stämningen laddad under en intervju före matchen. De två deltagarna utbytte hårda ord och hade en spänd relation, vilket gjorde att det blev mycket drama under intervjun.

Björnsson påpekade att Hall inte hade skakat hans hand som en sportsman under deras senaste möte år 2017, men Hall hävdade att han hade gjort det. De två började snabbt att gräla och ordväxlingen blev allt hetare. Björnsson kallade Hall för en “fet gris” och Hall kallade Björnsson för “kyckling”.

De två boxarna utbytte också åsikter om varandra tekniska färdigheter och hur bra de var i ringen. Björnsson påstod att han skulle besegra Hall genom att använda sin teknik och sin skicklighet, medan Hall var säker på att han skulle vinna oavsett om det var genom knockout eller genom att bjuda upp till en sex-runda match.

Till slut blev stämningen så spänd att de båda boxarna nästan började slåss under intervjun. Men till slut lugnade de ner sig och intervjun avslutades utan några fysiska konfrontationer.

Det verkar som om båda boxarna är mycket självsäkra inför matchen och vill bevisa sin överlägsenhet mot den andra. Det återstår att se vilken av dem som kommer att gå segrande ur matchen, men en sak är säker – det kommer att bli en spännande och dramatisk kamp mellan två mycket starka och fokuserade idrottare.

Matchen

Eddie Hall och Hafþór Björnsson var båda extremt vältränade och redo att ge allt de hade under matchen.

Hall inledde första ronden med kontinuerliga slag, men Björnsson höll sitt fokus och använde en solid jab och bättre fotarbete för att ta kontroll över matchen.

När Björnsson insåg Halls strategi, tog han över matchen genom att misshandla och knocka ner Hall två gånger på golvet i omgång tre och sex.

Vem vann Eddie Hall vs Hafthor Bjornsson matchen | resultat

Hall ådrog sig blödande sår ovanför båda ögonen och Björnsson vann matchen via enhälligt beslut, efter att ha vunnit alla ronder utom den andra. Poängställningen gick:

  • 57 – 54 Björnsson
  • 57 – 54 Björnsson
  • 57 – 54 Björnsson

Eddie Hall vs Hafthor Bjornsson svensk tid

Matchen ägde rum i Las Vegas, USA, den 19:e Mars 2022, 02:00 Svensk Tid (CET)

Missa inte

Om författaren