Diplom-Sm I Boxning 2022: Resultaten Och Höjdpunkterna

Du måste vara 18+ för att spela, och gör det ansvarsfullt. Besök stödlinjen eller spelpaus.

År 2022 var ett spännande år för boxningsentusiaster i Sverige, särskilt med det mycket efterlängtade Diplom-SM i boxning. Detta evenemang, som hölls i Göteborg, lockade en mängd talang från hela landet och blev en stor framgång. Denna artikel kommer att ge en detaljerad genomgång av händelsen, inklusive dess schema, deltagande boxare, regler och förordningar, platsinformation och biljettinformation. Oavsett om du är en boxningsentusiast eller planerade att delta i evenemanget, är denna artikel ett måste för alla väsentliga detaljer.

Vad är Diplom-SM Boxning?

Diplomboxning är en form av boxning i Sverige som främst tillämpas på åldersgruppen 10-15 år, även om det inte finns någon åldersgräns specificerad i reglerna. Det regleras av Svenska Boxningsförbundet (SBF) och finns för närvarande endast i Sverige och Norge. Boxare klassificeras i olika ålders- och viktkategorier, nämligen A, B och C. I en diplommatch räknas inte antalet träffar, och hårda slag är inte tillåtna. Istället bedöms boxarens teknik och beteende i ringen. En diplommatch ska aldrig bli intensiv, och en boxare som fortsätter att fokusera på kraft trots domarens instruktioner kan diskvalificeras. Domare utvärderar boxarnas teknik och intryck på en femgradig skala, med tre som indikerar ett godkänt pass och fem som representerar en perfekt boxare.

Diplom-SM Boxning 2022

Diplom-SM 2022 var ett spännande evenemang som hölls i Göteborg den 4-5 juni 2022. Evenemanget såg deltagande av 220 boxare från hela Sverige. Örebro Boxing Club hade 12 boxare som tävlade i mästerskapet. Klubben lyckades säkra 5 guld- och 5 bronsmedaljer av totalt 12 möjliga. Djurgårdens IF Boxning hade fyra boxare som vann medaljer. Enes Öberg och Fawad Omarzada vann silvermedaljer, medan Moses Bazzi och Isac Ahlberg vann bronsmedaljer. Alla fyra boxare nådde den krävda poängen på 27 poäng.

Schema och Platsinformation

Diplom-SM i boxning 2022 varade i två dagar, från den 4:e till den 5:e juni. Evenemanget ägde rum i Göteborg, en stad känd för sin starka boxningskultur och support. Arenan erbjöd en mängd faciliteter och bekvämligheter för deltagarna, inklusive omklädningsrum, uppvärmningsområden och matställen.

Deltagande Boxare

Deltagarna i Diplom-SM 2022 visade upp en imponerande mängd talang och teknisk skicklighet. Bland de mest framstående boxarna var Sherie Hallmen, Levi Almgren, Fadel Atie, Erik Pukhslis och Benjamin Rahimi från Örebro Boxing Club, som alla säkrade guldmedaljer. Deras prestationer bidrog till att höja klubbens medaljantal och cementera dess rykte som en ledande kraft inom svensk boxning.

Biljettinformation och Deltagande

Biljetter till Diplom-SM i boxning 2022 var tillgängliga för köp online och på plats. Priserna varierade beroende på ålder och antal dagar, med rabatter för barn och pensionärer. Evenemanget drog en stor publik, vilket bevisar dess popularitet och ställning inom den svenska boxningsgemenskapen.

Framtiden för Diplom-SM Boxning

Med tanke på framgången för Diplom-SM i boxning 2022 ser framtiden för evenemanget ljus ut. Det finns planer på att utöka Diplom-SM boxning utanför Sverige och Norge, vilket skulle öka dess internationella profil och locka ännu mer talang. Dessutom fortsätter Diplom-SM boxning att ha en positiv inverkan på den övergripande boxningsgemenskapen, genom att erbjuda en plattform för unga boxare att utveckla sina färdigheter och tävla på en hög nivå.

Slutsats

Diplom-SM i boxning 2022 var utan tvekan ett framstående evenemang inom svensk boxning. Det visade upp en imponerande mängd talang och teknisk skicklighet, och dess framgång lovar gott för framtiden för Diplom-SM boxning. För boxningsentusiaster och framtida deltagare är detta evenemang ett måste. Så om du är intresserad av boxning, se till att hålla ett öga på Diplom-SM i boxning 2023!

Vanliga frågor och svar

Välkommen till vår FAQ-sektion om diplom-sm boxning 2022! Här hittar du svar på några vanliga frågor relaterade till årets turnering. Läs vidare för att få mer information om diplom-sm boxning 2022.

Vilka boxare från Djurgårdens IF Boxning vann medaljer i diplom-sm 2022?

Enes Öberg och Fawad Omarzada vann silvermedaljer, medan Moses Bazzi och Isac Ahlberg vann bronsmedaljer.

Hur många poäng behövde boxarna nå för att få en diplom i diplom-sm 2022?

Alla fyra boxare från Djurgårdens IF Boxning nådde det krävda poängantalet på 27 poäng.

Vem hade högst poäng i sextondelsfinalen i diplom-sm 2022?

Wilberforce Bezudde Jr hade högst poäng i sextondelsfinalen med 30 poäng.

Hur många boxare deltog i samma viktklass som Wilberforce Bezudde Jr i diplom-sm 2022?

Det fanns totalt 10 boxare i samma viktklass som Wilberforce Bezudde Jr i diplom-sm 2022.

Vilka ålders- och viktkategorier finns det i diplomboxning?

Boxare klassificeras i olika ålders- och viktkategorier, nämligen A, B och C.

Detta var några av de vanligaste frågorna om diplom-sm boxning 2022. Om du har fler frågor är du välkommen att kontakta oss för mer information.

Missa inte

Om författaren