Alexander Gustafsson ‘The Mauler’: flickvän, matcher, ex, comeback och mer!

Alexander Gustafsson ‘The Mauler’ flickvän, matcher, ex, och mer!
Du måste vara 18+ för att spela, och gör det ansvarsfullt. Besök stödlinjen eller spelpaus.

Alexander Gustafsson, känd som “Mauler” är en av de mest framgångsrika svenska MMA-utövarna genom tiderna. Han är född i Arboga, en stad i Sverige, den 15 januari 1987. Under sin karriär har Gustafsson gått in i oktagonen och visat sin styrka och skicklighet som en krigare.

I denna artikel kommer vi att utforska frågor som “Har The Mauler Flickvän / fru / partner?” Samt ta en titt på Alexander Gustafssons karriär och hans prestationer i oktagonen.

Tidiga År och MMA-debut

Den 14 november 2009 gjorde Gustafsson sin UFC-debut på UFC 105, där han mötte Jared Hamman. Gustafsson vann matchen via KO i den första ronden och befäste därmed sin plats som en av UFC:s främsta kandidater.

Trots sina tidiga framgångar upplevde Gustafsson sin första UFC-förlust den 10 april 2010 på UFC 112, där han mötte Phil Davis. Davis vann matchen via submission i den första ronden.

Gustafsson återhämtade sig snabbt från förlusten och vann sina fyra följande matcher i UFC. Den 16 oktober 2010 besegrade han Cyrille Diabaté via submission i andra ronden på UFC 120.

Den 26 februari 2011 besegrade han James Te Huna via submission i första ronden på UFC 127. Gustafsson besegrade sedan Matt Hamill via TKO i andra ronden på UFC 133 den 6 augusti 2011 och Vladimir Matyushenko via enhälligt domslut på UFC 141 den 30 december 2011.

En Framgångsrik MMA-Karriär

Sedan hans debut har Gustafsson byggt en imponerande karriär. Han har gått 21 matcher totalt, vunnit 18 av dem och förlorat bara tre. Han har besegrat några av de mest välkända namnen i MMA-världen, inklusive Shogun Rua, Thiago Silva och Jimi Manuwa. Gustafsson har också utmanat om flera titlar under sin karriär, inklusive två gånger mot Jon Jones, en av de mest framgångsrika MMA-utövarna genom tiderna.

Alexander Gustafsson är känd för sin imponerande höjd och räckvidd, vilket ger honom en fördel i många av hans matcher. Han har en räckvidd på 201 cm och är 193 cm lång.

Hans tränare har betonat hans förmåga att behärska distansen mellan honom och hans motståndare. Gustafsson har också en imponerande styrka och kraft, vilket gör honom till en farlig motståndare i oktagonen.

Gustafssons Kändaste Match: The Mauler vs Jon Jones

Alexander Gustafsson har deltagit i många minnesvärda matcher under sin karriär. En av hans mest kända matcher var mot Jon Jones, i en kamp om titeln i UFC 165.

Den 21 september 2013 kämpade Gustafsson mot Jon Jones om UFC:s mästerskap i lätt tungvikt på UFC 165. Matchen gick hela fem ronder och Jones vann via enhälligt domslut.

Trots förlusten fick Gustafssons prestation i matchen mycket beröm, och matchen utsågs till Årets bästa match vid World MMA Awards 2013.

Trots att Gustafsson förlorade matchen via domslut, visade han upp sin skicklighet och styrka genom hela matchen. Många fans och kritiker anser att detta var en av de mest spännande matcherna i MMA-historia.

Vi på VisionFC tycker definitivt att Alexander Gustafsson förtjänade att vinna matchen mot Jones. Vad tycker ni? Håller ni med? Det råder delade meningar, men vi står fast vid detta.

Gustaffson vs. Anthony Smith

En annan minnesvärd match var mot Anthony Smith, där Gustafsson besegrade Smith via domslut. Gustafsson visade sin uthållighet och förmåga att överleva genom flera hårda slag från Smith, och vann till slut matchen.

Gustafsson vs. Silva

Den 14 april 2012 mötte Gustafsson Thiago Silva på UFC on Fuel TV: Gustafsson vs. Silva i Stockholm, Sverige. Gustafsson vann matchen via enhälligt domslut inför en hemmapublik.

Henderson vs. Diaz

Den 8 december 2012 mötte Gustafsson Mauricio “Shogun” Rua på UFC on Fox: Henderson vs. Diaz. Gustafsson vann matchen via enhälligt domslut och säkrade därmed sin plats som en av de främsta utmanarna till UFC:s mästerskap i lätt tungvikt.

Gustafssons comeback

Efter förlusten mot Smith meddelade Gustafsson att han slutar med MMA i oktagonintervjun, vilket han tidigare hade nämnt som en möjlighet i en intervju före matchen. Några månader senare bekräftade dock UFC:s president Dana White att Gustafsson hade uttryckt intresse för att återvända till oktagonen.

Den 26 juli 2020 gjorde Gustafsson sin återkomst till oktagonen och gjorde även sin debut i UFC:s tungviktsdivision när han tog sig an den tidigare tungviktsmästaren Fabricio Werdum i Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten. Tyvärr förlorade Gustafsson matchen via submission (armbar) i den första ronden.

Gustafsson skulle sedan möta Paul Craig i en lätt tungviktsmatch, men matchen ställdes in efter att “The Mauler” skadade sig en vecka före evenemanget.

Gustafsson meddelade senare att han drog sig tillbaka från MMA igen, men den här gången lämnade han dörren öppen för en eventuell comeback i framtiden.

Livet Efter MMA: en ikon för svensk kampsport

Efter en lång och framgångsrik MMA-karriär meddelade Gustafsson sin pensionering från sporten i juni 2019. Efter sin pensionering blev han expertkommentator för UFC på Viaplay och fortsatte att vara en viktig del av MMA-gemenskapen.

Alexander Gustafsson är utan tvekan en av de bästa svenska fighters genom tiderna och en av de bästa lätta tungviktarna som någonsin tävlat i UFC. Hans långa och slanka ram gjorde honom till en unik och svår motståndare för vem som helst att möta.

Gustafssons slagfärdigheter var exceptionella och han var känd för sin långa räckvidd och precisa kombinationer. Han var också en begåvad brottare och submission artist, vilket framgår av hans segrar via submission i flera av hans matcher.

Gustafssons mest anmärkningsvärda match var hans titelmatch mot Jon Jones på UFC 165, där han pressade mästaren till sina gränser och gav honom en av de tuffaste matcherna i sin karriär. Trots att Gustafsson i slutändan förlorade matchen, förtjänade han respekt och beundran från MMA-fans och experter världen över för sin otroliga prestation.

Som ett erkännande av sin imponerande karriär blev Gustafsson invald i UFC Hall of Fame 2020 för sin legendariska titelmatch mot Jon Jones. Han kommer för alltid att bli ihågkommen som en av de största fighters som någonsin klivit in i oktagonen.

Gustafsson är också en ambassadör för MMA för unga i Sverige och arbetar aktivt för att främja sporten.

Malin Berghagen & The Mauler? Från MMA till TV-soffan

Alexander “The Mauler” Gustafsson har bland medverkat på tv-programmet “Renées brygga” tillsammans med flera spännande gäster, däribland Laila Bagge, Malin Berghagen och Moa Johansson. Programmet är en talkshow där programledaren Renée Nyberg bjuder in kända personer för att prata om deras liv och karriärer.

Under programmet berättade Gustafsson bland annat om sin MMA-karriär och hur det var att möta legendariska fighters som Jon Jones och Anthony “Rumble” Johnson. Han pratade också om sin träning och hur han jobbar för att bibehålla sin kondition och styrka inför kommande matcher.

Laila Bagge, som är en välkänd musikproducent och tv-personlighet i Sverige, berättade om sitt arbete som jury i programmet “Idol” och om hur hon balanserar sin karriär med att vara mamma. Malin Berghagen, som är författare och föreläsare, pratade om sin hälsosamma livsstil och om hur hon kämpar för att motverka stress och utmattning. Moa Johansson, som är Gustafssons flickvän, berättade om sitt liv som modell och influencer och om hur hon hanterar press och kritik på sociala medier.

“Renées brygga” är en populär svensk tv-serie som har sänts på TV4 sedan 2016. Programmet har lockat en mängd kända gäster från olika branscher och har blivit omtyckt för sin avslappnade atmosfär och personliga samtal.

The Mauler Flickvän & Fru

Alexander Gustafsson, även känd som “The Mauler”, inledde ett förhållande med sin nuvarande flickvän Moa år 2015. Paret har en dotter vid namn Ava, född i maj 2017. Senare samma månad förlovade sig paret inne i oktagonen precis efter att Gustafsson besegrat Teixeira i sin hemstad Stockholm, Sverige. I september 2018 fick paret sitt andra barn, en son.

Det var en spännande match mellan Alexander “The Mauler” Gustafsson och Glover Teixeira, och det var definitivt en revansch för Gustafsson att ta hem segern på hemmaplan. Men det var hans frieri till flickvännen (och numera fru) Moa Johansson som verkligen fångade allas uppmärksamhet.

Att fria mitt i ringen efter en stor vinst var verkligen en magisk stund, och det var uppenbart att både Gustafsson och Johansson var överlyckliga över att få dela ögonblicket med fansen.

Det är alltid kul att se kärlekshistorier utspelas på en sådan offentlig scen, och det var verkligen ett minnesvärt ögonblick i MMA-historien. Vi kan bara önska Gustafsson och Johansson all lycka och glädje i deras framtida liv tillsammans.

The Mauler förhållande & flickvänner

Gustafsson har tidigare haft flera flickvänner, men det verkar som att han har hittat sin fru i Moa. Paret verkar vara mycket kära och har bildat en familj tillsammans. Trots att Gustafsson är en kändis och har många beundrare, verkar han vara dedikerad till sin tjej och deras barn.

Det är oklart om Gustafsson har någon ex-flickvän eller om han har haft någon flört med annan tjej sedan han inledde sin relation med Moa. Men för tillfället verkar han vara väldigt nöjd med sitt liv tillsammans med sin familj.

Avslutningsvis

Alexander Gustafsson är en legendarisk MMA-utövare som har gjort ett betydande avtryck i sporten. Han har visat sin styrka och skicklighet i oktagonen och har blivit en förebild för många unga kämpar runt om i världen.

Gustafsson har vunnit flera stora matcher och har utmanat om titlar flera gånger under sin karriär. Med sin pensionering från sporten har han nu tagit på sig en ny roll som expertkommentator och fortsätter att vara en viktig del av MMA-gemenskapen. Han medverkat även på TV med personer som Malin Johansson, Laila Bagge och Malin Berghagen.

The Mauler, eller Alexander Gustafsson som han egentligen heter, är en av Sveriges mest kända MMA-fighters. Förutom hans imponerande längd på 1,98 meter, är han även känd för sina relationer med olika kvinnor.

Han har haft flera flickvänner genom åren, han har också varit gift och haft ex-flickvänner. Just nu är det känt att han har en tjej (fru), så han är inte på dejt med någon, men hans fans väntar spänt på nästa uppdatering från honom.

Förutom hans personliga liv är många spända på hans nästa match, som förhoppningsvis kommer att äga rum på Globen. Hans senaste match var 2018, men datumet för hans nästa match är ännu okänt. En av de mest eftertraktade matcherna för fansen är en möjlig match mellan honom och Jon Jones.

Missa inte

Om författaren