MMA Sparring Gloves – Skydd Och Prestanda I Fokus

Du måste vara 18+ för att spela, och gör det ansvarsfullt. Besök stödlinjen eller spelpaus.

MMA sparring gloves, även kända som grappling gloves, spelar en avgörande roll i både träning och tävling inom mixed martial arts (MMA). De är designade för att skydda kämparnas händer och ansikten, samtidigt som de tillåter en rad olika tekniker att utföras. Denna artikel kommer att utforska de olika typerna av MMA sparring gloves som finns tillgängliga, deras funktioner, och hur de förbättrar prestanda och skyddar fighters under sparring sessioner.

Förstå MMA Sparring Gloves

MMA sparring gloves, eller grappling gloves, är små, öppenfingrade handskar som används i MMA-matcher. De har typiskt 4-6 oz av stoppning och är designade för att ge en viss skyddsnivå samtidigt som de tillåter grappling manövrar. Dessa handskar blev först obligatoriska i Japans Shooto-promotion och senare antagna av UFC. Införandet av handskar var avsett att skydda kämparnas knytnävar från skador och minska ansiktslacerationer.

Det finns en pågående kontrovers kring påverkan av handskar på säkerhet och hjärnskador. Även om stoppade handskar skyddar knytnävarna, förhindrar de inte hjärnskador. Detta är en debatt som fortsätter att pågå inom MMA-samhället.

En viktig skillnad mellan MMA handskar och boxningshandskar är att MMA handskar är designade för att tillåta ett bättre grepp och användning av brottningstekniker, medan boxningshandskar är mer stoppade och stängda vid fingrarna för bättre skydd under slag.

Typer av MMA Sparring Gloves

Det finns olika typer av MMA handskar, inklusive match handskar och sparring handskar. Match handskar är små och tunna, med öppna fingrar och handflata, och används för professionella MMA tävlingar. Sparring handskar, å andra sidan, är designade för säkerhet under träningspass och har mer stoppning och bättre handledsstöd.

Handledsstöd i sparring handskar är mycket viktigt. Det ger extra stabilitet och kan hjälpa till att förhindra skador som kan uppstå vid slag eller fall.

Funktioner och fördelar med MMA Sparring Gloves

Stoppning i sparring handskar är av största vikt för att ge förbättrat skydd under slag. Ju mer stoppning en handske har, desto mer skydd erbjuder den mot slag och stötar.

Designen med öppna fingrar på MMA sparring handskar tillåter bättre grepp och användning av brottningstekniker. Detta är en viktig funktion som skiljer MMA handskar från andra typer av kampsporthandskar.

Tummens skydd i sparring handskar är också viktigt för att förhindra skador. Många sparring handskar inkluderar extra stoppning eller stöd runt tummen för att skydda mot skador.

Andningsförmåga och komfort är också viktiga faktorer att överväga när man väljer MMA sparring handskar. En handske som andas väl och är bekväm att bära kan förbättra prestanda och minska trötthet under långa träningspass.

Välja rätt MMA Sparring Gloves

Valet av storlek på MMA sparring gloves beror på personlig preferens, träningsmål och tävlingsregler. Det är viktigt att notera att olika märken och tillverkare kan ha något olika passform och känsla, så det rekommenderas att prova olika storlekar och märken för att hitta den bästa passformen.

När du väljer MMA sparring gloves bör du också överväga märkets rykte och kvalitet. Vissa populära märken av MMA handskar inkluderar Chokem, Dax, Fairtex, Hayabusa, Paffen Sport, RDX, Sofsole, Venum, och Zebra Athletics.

Populära märken av MMA Sparring Gloves

Det finns många märken av MMA sparring gloves på marknaden, var och en med sitt eget rykte och kvalitet. Priserna för MMA handskar varierar från 359 kr till 1,490 kr, beroende på märket och modellen.

Chokem, Dax, Fairtex, Hayabusa, Paffen Sport, RDX, Sofsole, Venum, och Zebra Athletics är några av de mest populära märkena. Varje märke har sina egna unika funktioner och fördelar, och det kan vara värt att prova flera olika märken för att hitta den som passar bäst för dina specifika behov och preferenser.

Slutsats

MMA sparring gloves spelar en avgörande roll i både träning och tävling inom MMA. De erbjuder skydd och stöd, samtidigt som de tillåter en rad olika tekniker att utföras. Med en mängd olika typer och märken tillgängliga, är det viktigt att välja rätt storlek och typ av handskar för optimal prestanda och säkerhet. Oavsett om du är en professionell fighter eller bara tränar för att hålla dig i form, är MMA sparring gloves en viktig del av din utrustning. Så ta dig tid att utforska olika märken och prova olika handskar för att hitta den bästa passformen för dig.

Missa inte

Om författaren