UFC 284: Makhachev vs. Volkanovski

UFC 284
Du måste vara 18+ för att spela, och gör det ansvarsfullt. Besök stödlinjen eller spelpaus.

UFC 284 ägde rum den 12 februari 2023 på RAC Arena i Perth, Australien, och det var en fantastisk show. Detta var den 16:e gången som UFC hade besökt Australien och återvände till landet för första gången sedan UFC 243 i Melbourne i oktober 2019. Evenemanget innehöll många spännande matcher, inklusive huvudmatchen mellan Islam Makhachev och Alexander Volkanovski.

Huvudmatchen – En episk kamp mellan två mästare

Huvudmatchen på UFC 284 var en lättviktsmatch mellan den nuvarande mästaren Islam Makhachev och den nuvarande fjäderviktsmästaren Alexander Volkanovski. Detta var den åttonde gången i UFC:s historia som mästare från olika divisioner möttes för samma titel.

Detta var också den första gången i organisationens historia som den rankade nummer ett P4P-fightern (Volkanovski) mötte den rankade nummer två (Makhachev) för en titel.

Matchen var mycket spännande och det fanns en hel del hårda slag och spännande byten mellan de två mästarna. Men i slutändan var det Makhachev som gick segrande ur kampen genom en enhällig domslut (48-47, 48-47, 49-46). Detta var hans första titelförsvar sedan han vann lättviktstiteln vid UFC 280.

Interim Featherweight Championship – Rodríguez vs. Emmett

En annan mycket spännande match på UFC 284 var interim fjäderviktsmästerskapet mellan Yair Rodríguez och Josh Emmett. Rodríguez vann matchen genom en submission (triangelstrypning) i den andra ronden. Detta var en viktig vinst för Rodríguez eftersom han tidigare hade varit tvungen att dra sig ur flera matcher på grund av skador.

Whittaker vs. Costa – En match som aldrig blev av

En match som många hade sett fram emot på UFC 284 var mellan den tidigare mellanviktsmästaren Robert Whittaker och Paulo Costa. Men Costa meddelade att han aldrig hade skrivit på kontraktet och matchen blev aldrig av.

Detta var en besvikelse för många fans som hade sett fram emot en spännande match mellan två topprankade fighters.

Andra matcher på UFC 284

Det fanns många andra spännande matcher på UFC 284, inklusive en mellanviktmatch mellan Jack Della Maddalena och Randy Brown, en tungviktmatch mellan Justin Tafa och Parker Porter, och en lätt tungviktmatch mellan Jimmy Crute och Alonzo Menifield.

Det fanns också flera andra matcher på preliminärkortet, inklusive en lätt tungviktmatch mellan Modestas Bukauskas och Tyson Pedro.

Vilka var huvudmatcherna på UFC 284?

Huvudmatchen på UFC 284 var en lättviktsmatch mellan Islam Makhachev och Alexander Volkanovski.

Vilka andra spännande matcher fanns på UFC 284?

Andra spännande matcher på UFC 284 inkluderade en interim fjäderviktsmästerskapsmatch mellan Yair Rodríguez och Josh Emmett, en mellanviktmatch mellan Jack Della Maddalena och Randy Brown, och en tungviktmatch mellan Justin Tafa och Parker Porter.

Varför blev inte matchen mellan Robert Whittaker och Paulo Costa av på UFC 284?

Costa meddelade att han aldrig hade skrivit på kontraktet och matchen blev aldrig av.

Vilken var den mest spännande matchen på UFC 284?

Det beror på vem du frågar, men många fans tyckte att huvudmatchen mellan Makhachev och Volkanovski var den mest spännande matchen på UFC 284.

Vilka fighters vann på UFC 284?

Islam Makhachev vann huvudmatchen genom en enhällig domslut, medan Yair Rodríguez vann interim fjäderviktsmästerskapet genom en submission (triangelstrypning) i den andra ronden. Jack Della Maddalena, Justin Tafa, Modestas Bukauskas, Joshua Culibao, Kleydson Rodrigues, Jamie Mullarkey, Jack Jenkins, Loma Lookboonmee, Blake Bilder och Elves Brener var också vinnare på UFC 284.

Missa inte

Om författaren