UFC 285: Jones vs. Gane

UFC 285
Du måste vara 18+ för att spela, och gör det ansvarsfullt. Besök stödlinjen eller spelpaus.

UFC 285: Jones vs. Gane, en av de mest efterlängtade MMA-evenemangen på länge, ägde rum på T-Mobile Arena i Paradise, Nevada den 4 mars 2023. Huvudevenemanget var en tungviktstitelmatch mellan två av de bästa MMA-utövarna i världen, Jon Jones och Ciryl Gane. Även om Jones var favorit inför matchen var det ingen som visste vad som skulle hända när dessa två mästare möttes i oktagonen.

Bakgrund

Francis Ngannou, tidigare UFC Heavyweight Champion, blev av med sin titel på grund av ett kontraktsbråk med UFC och blev också släppt av organisationen.

Detta lämnade vakant titeln, vilket öppnade upp för en spännande match mellan två topprankade tungviktsfighter, Jones och Gane. Gane, som hade varit interim-tungviktsmästare, skulle med en seger över Jones bli den första franska UFC-mästaren någonsin.

Huvudkortet

I huvudmatchen för kvällen ställdes Jones och Gane mot varandra i en kamp om den vakanta tungviktstiteln. Jones visade varför han är en av de största MMA-utövarna genom tiderna och avslutade matchen med en guillotine choke i den första ronden.

Denna seger gjorde Jones till den åttonde multi-divisionella mästaren i UFC:s historia, samt den tredje mannen att bli mästare i både tungvikt och lätt tungvikt.

I co-main eventet möttes UFC:s Women’s Flyweight-mästare Valentina Shevchenko och Alexa Grasso i en spännande match. Shevchenko var favorit inför matchen, men Grasso visade sig vara en värdig motståndare. Till slut vann Grasso genom en imponerande submission med en face crank i den fjärde ronden.

Andra matcher

Geoff Neal och Shavkat Rakhmonov ställdes mot varandra i en welterviktmatch. Neal missade vikten vid invägningen och matchen blev därför av hållen på catchweight. Rakhmonov vann matchen genom submission med rear-naked choke i den tredje ronden.

Bo Nickal gjorde sin debut i UFC mot Jamie Pickett i en match i mellanvikt. Nickal vann genom submission med arm-triangle choke i den första ronden.

Förhandskortet

Flera spännande matcher hölls också på förhandskortet, inklusive en bantamviktsmatch mellan Cody Garbrandt och Trevin Jones, som Garbrandt vann genom enhälligt beslut.

Dricus du Plessis besegrade Derek Brunson genom TKO i den andra ronden i en mellanviktsmatch, medan Amanda Ribas vann en enhällig domslutsvinst över Viviane Araújo i en match i Women’s Flyweight-klassen.

Vem vann huvudmatchen vid UFC 285?

Jon Jones vann huvudmatchen genom submission med guillotine choke i den första ronden.

Vilka andra matcher hölls vid UFC 285?

Andra matcher inkluderade en match i Women’s Flyweight-klassen mellan Valentina Shevchenko och Alexa Grasso, en welterviktmatch mellan Geoff Neal och Shavkat Rakhmonov, en mellanviktsmatch mellan Bo Nickal och Jamie Pickett och en bantamviktsmatch mellan Cody Garbrandt och Trevin Jones, bland andra.

Var hölls UFC 285?

UFC 285 hölls på T-Mobile Arena i Paradise, Nevada, USA.

Vilken var den totala publiksiffran vid UFC 285?

Publiksiffran vid UFC 285 var 19,471 personer, med en total gate på $12,154,753.10.

Missa inte

Om författaren